Komma igång med att måla

Måla och teckna är något som alla kan göra, vad du än har hört tidigare. Vissa har kanske en fallenhet för det, men det innebär inte att det kan vara lika givande för andra också. När jag började måla fokuserade jag på avslappningen i momentet – att få använda färger, fantasi och kreativitet blev en slags terapi för mig. Mitt tips är att investera i bra redskap, oavsett om det gäller kol och blyertspennor, bra papper att teckna på, akvarellpapper eller penslar. Om du ska måla med färg rekommenderar jag också att du investerar i ett staffli och en hård pappskiva som du kan fästa papperet på (alternativt satsa på canvasdukar). Lägg tidningspapper på golvet för att skydda det och se alltid till att rengöra penslar och färger när du är klar. Själv ska jag investera i verktyg till bilen idag efter att jag har målat klart. Det är ganska långt ifrån kultur…

Färger på en palett
Olika typer av konstnärsmaterial