Kultur i kubik

I helgen fick jag ett infall och stack ner på en dygnsutflykt till Stockholm. Jag tog in på ett jättefint hotell och gav mig ut på jakt efter kultur i all dess former. Och wow, huvudstaden levererar verkligen! Innan lunch hade jag redan klarat av två museer och en utställning på Kulturhuset, där jag även åt lunch på den trevliga restaurangen högst upp. Men dagen hade bara börjat och jag skyndade raskt vidare till Zitabiografen för att se en dagsföreställning. De visade ett underbart, utländskt drama som var lika roligt som gripande. En sådan film skulle ALDRIG gå upp på bio i min hemstad, det kan jag lova. På eftermiddagen bestämde jag mig för att ta ett glas rött på Babs, en fantastiskt bar som ligger i samma byggnad som Zita. Där träffade jag en annan kulturälskare i baren och det blev två glas till innan jag var tvungen att skynda tillbaka till hotellet för att fräscha upp mig och byta om inför kvällens teaterföreställning. Äntligen fick jag tillfälle att använda den där parfymen jag köpte från parelle.se. Jag gillade vissa delar av teatern bättre än andra, men på det stora hela var det en fin avslutning på dagen. Det blev en otroligt intensiv men väldigt givande miniresa som fyllde hela min själ. Tack Stockholm, jag kommer igen snart!