Ny snowracer till ungarna

För ett tag sedan köpte jag en snowracer för barnen på Sportamore (där jag köpte mina Converse för ett tag sen), eftersom de ville ha en. En snowracer är inte särskilt dyr, men så klart lite dyrare än en enkel pulka. Däremot tycker jag helt klart att det är värt att investera i en snowracer utöver enklare pulkor, för det är verkligen även en helt annan upplevelse, vilket jag kommer ihåg från tiden då jag själv var barn och åkte snowracer samt kan se på barnen. Jag tror att den viktiga fördelen är att man kan styra bra och kan bromsa, för då får man dels bättre kontroll på riktningen och kan anpassa farten och bromsa in i slutet. På så vis kör man verkligen en snowracer själv på ett helt annat sätt än en pulka, och att ha kontroll är en stor del av upplevelsen. Dessutom kan man ju åka i brantare backar utan att det är farligare, vilket så klart måste vara den allra viktigaste biten i att det är roligare att åka snowracer, för det är nog så att farten är det viktigaste både för stora och små.

Jag måste i alla fall säga att jag fått ut otroligt mycket av mitt inköp av snowracer. Barnen älskar den och jag har till och med provat på att åka lite själv, vilket fortfarande är läskigt och adrenalingivande, men också väldigt roligt. Jag kan med andra ord rekommendera alla som funderar på att köpa en snowracer och har goda möjligheter att åka under vintern att göra det, för det är en enkel leksak som man kan ha oerhört mycket kul med.

Snart kan man väl åka upp till fjällen med ungarna också men just nu är de lite unga, så det får duga med en snowracer.