Tekniska museet i Stockholm

Sedan jag beställde en ballograf har jag börjat intressera mig mer för skrivkonstens historia. Om några veckor ska jag åka till Stockholm och då tänkte jag göra ett besök på Tekniska museet där jag i dagarna har läst om olika slags pennor och hur de använts. Jag har bland annat lärt mig att blyertspennan har sitt ursprung i England där man under 1560-talet upptäckte att grafit kunde användas för att skriva. Tekniska museet tycker jag också är intressant av andra skäl, framförallt för att de har en utställning om Uno Miltons modelljärnväg som ska vara i en klass för sig. Den har faktiskt funnits på museet sedan början av 1960-talet, men jag har inte fått chansen att se den ännu. Om jag hinner när jag väl är på plats i Stockholm ska jag också ta en tur till Kaknästornet. Det ligger ju rätt nära Tekniska Museet och känns som ett landmärke man borde bekanta sig med!

En nyvässad blyertspenna
Skrivstil i en gammal skrivbok